images/santorini-szallas-hotel-apartman.jpg

Santorini all in

A leghíresebb görög sziget alaposan felkészült apartmanokból és szállodákból, hiszen évtizedek óta állja kitartóan a nyaralók rohamát.

A csodás naplementéjéről és egyedülálló látképeiről híres Santorini szigetén magától értetődik, hogy szinte minden utazó a kaldera szélén szeretne megszállni. Bár nem csupán itt vannak falvak, ám a sziget keleti fele kevésbé látványos, hiszen laposabb, síkabb karakterű vidék. Utóbbi helyeken is vannak jó szállások - amik akár árban kedvezőbbek lehetnek - mint a frekventáltabb helyen lévők, ám ezek inkább azon nyaralóknak ajánlhatóak, akik nem szeretnének nap mint nap kimozdulni, hogy belevessék magukat a nyugati oldal látványos településeinek csodálatába, illetve akiknek a tenger élvezete is fontos, hiszen a strandolásra alkalmas szakaszok jobbára itt vannak. A keleti régióban a turistásabb részek délkeleten épültek ki, ahol a többek között Santorini repülőtere is található. Ez a vidék, Kamari és Perissa környékével az élen igazi turistafellegvár, szállodákkal, bárokkal, a fekete kavicsos partszakaszokon hosszú napernyősorokkal. Északkelet jóval elhagyatottabb, ami mentsvár lehet a tömegtől elhúzódni vágyók számára, ám ott kiadó szállásból is kevesebb van - hotelekből arrafelé kevés épült, az apartmanok jóval inkább jellemzőek.


Santorini keleti részeÉszakkeleten csendes az élet


Ha viszont első kézből szeretnéd átélni a Santorini nyújtotta kaldera-élményt, akkor irány a nyugati rész, amin belül is a legszebb települések, Oia, Fira, Firostefani és Imerovigli viszik a pálmát. Utóbbi három szinte teljesen egybeépült, ezek karakterre is rendkívül hasonló városok. Bár Oia nyújtja az ultimate Santorini hangulatot - sok esetben a legdrágábbat is - de a többi felsorolt nyugati városka is jó választás lehet a kaldera szélén. A sziget ezen részére épült városkáknak igazán egy komolyabb hátulütője van: a strandok bizony távol esnek ezektől a helyektől. A híres Red beach is bár látszólag a kaldera mentén található, gyakorlatilag a sziget egyik legdélebbi pontján, Santorini félhold-sziluettjének alsó csücskében foglal helyet.Santorini kalderaKatt ide a booking.com szálláscsokrához Santorinin:Szállások Lassiban

 

Oia

Egyből a legszebb helyen foglalnál szállást? Oiánál akár meg is állhatsz - ő az a bizonyos nagybetűs csoda. Tovább...

Oia Santorini apartman hotel

Fira

A sziget fővárosa a kaldera szélén, első osztályú kilátással, tavernák és üzletek sokaságával hódít! Tovább...

Fira Santorini nyaralás, utazás

Firostefani

A főváros északi településszomszédja gyakorlatilag összenőtt Firával, és hasonló látképeket garantál. Tovább...

Firostefani Santorini

Imerovigli

Hagyományos kistelepülést Firától csupán másfél kilométerrel északabbra, szintén a kaldera szélére építve találod. Tovább...

Imerovigli Santorini

Szállássegéd - apartmanok, studiók

Meglehetősen sok kérdés érkezik e-mailben, hogy hol célszerű megszállni egy-egy nyaralóhelyen, mik szólnak egy-egy szálláshely mellett vagy akár ellen. Néhány mondatos gyorstalpalók, szigorúan szálláshelyek szempontjából.

Kefalonia
Lefkada
Santorini
Thassos
Nyugat-Kréta
Kelet-Kréta

Társoldalak

Kréta sziget, Görögország
Kefalónia strandok, látnivalók
Karpathos, Görögország
Lefkada, Görögország
Parga, Görögország
Az itt található kép- és szövegtartalom a szerző tulajdona. Saját utazási céljaidra bármikor tetszőlegesen felhasználhatod, kinyomtathatod, közösségi oldalakon az útleírások linkjét szabadon megoszthatod - hiszen az írás Neked készült. ;-)

Azonban az útleírásból szöveget kimásolni, plagizálni, saját írásként feltünteni, a szöveggel, képekkel engedély nélkül reklámozni, a képekről a vízjelet eltávolítani írásbeli engedély nélkül nem megengedett.  Egyéb weboldalakon, nyomtatott sajtóban történő szöveg- és képfelhasználáshoz, közléshez a szerző feltétlen írásbeli hozzájárulása szükséges.