images/lefkada-szallasok-es-apartmanok-studiok.jpg

Szállások Lefkadán

A méltán körberajongott, strandjairól híres kék szigeten több száz apartman és studió közül tudsz választani, ha Te is egyénileg oldod meg a nyaralásod.


Apartmanok és studiók foglalása Lefkadán


A keleti kisvárosokra az élet, a nyugati falvakra a nyugalom a jellemző - a híres strandokhoz közel ugyan csak kevés település fekszik, de Lefkadán már utazni is élmény. :) Érdemes fejben tartani, hogy a nyugati oldal településeinek saját strandja nincs, vagy az kilométerekre fekszik az apartmanoktól - ez alól egyedüliként Agios Nikitas kivétel, ill. Agios Ioannis környéke. Nidri

Apartmanok Nidriben

Ha a legnyüzsgőbb nyaralócentrumra vadászol Lefkadán, Nidriben meg is találtad. A keleti részen fekvő városka apartmanok százait, tavernák és bárok tucatjait nyújtja, nyüzsgő esti kikötői élettel. Szupermarketeket, boltokat, kávézókat csak a fővárosban találsz nagyobb számban, mint ezen a lefkadai településen - ki sem kell mozdulj, ha be szeretnél szerezni valamit. Aprókavicsokkal borított saját strandja ugyan kis túlzással éppen csak megmártózni jó, de a csodákért nyugatra amúgy is menned kell. Mivel Nidri hosszan elhúzódik, érdemes térképen megnézni, a városka mely részén szemelted ki a szállásod - a településsel délen egybeépült Vlicho például nem a legjobb hely, mivel messze van a központ és itt lévő hajójavító öböl sem mindig mutatja szép arcát. 

Szállásokhoz Nidriben katt:Szállások Lassiban


Vasiliki / Ponti

Vasiliki Lefkada apartman

Kellemes átmenet a nyüzsgő kisvárosok és a csendesebb falvak között. Vasiliki mindennel el van látva, ami egy nyaraláshoz kell: hangulatos kikötő, tavernák, bárok, szuvenírboltok és egyéb üzletek várják a nyaralókat, ám nincs meg benne az az órákon át hömpölygő esti élet, ami Nidriben. Bár Lefkada legdélibb csücskében fekszik, autós kiindulópontnak sem rossz a délnyugati partokhoz. Ponti Vasiliki mellett nyugodtabb, csendesebb, ám közel sem kihalt érzetet nyújt, és egy pár perces sétára fekszik csupán. Ahogy írtam is az egyik útleírásban, nálam ez a környék szállás terén az egyik favorit - van, aki ezzel egyetért, van aki egyéb helyeket részesít előnyben - de Lefkada ezért is remek úticél, mivel van bőven választásod. :) 

Apartmanok Vasilikiben és környékén:Szállások LassibanLefkadaváros

Ha csak nagyobb miliőben érzed jól magad modernebb infrastruktúrákkal körülvéve, ami sétálóutcákat, éttermeket és számos üzletet is takar, akkor a főváros a Te helyed. Az északnyugati főút szépen levisz ismertebb strandokhoz is, amik különösebben nincsenek is messze - főként Pefkoulia, Mylos és Kathisma beach. A szélmalmairól ismert, alig néhány kilométerre fekvő Agios Ioannishoz és Girához még akár gyalogosan is elsétálhatsz, ha nem vetsz meg egy kis túrát a nyaralásodon. Érdemes fejben tartni, hogy Lefkadavárosban nem csak a szó klasszikus értelmében vett városban vannak apartmanok, hanem a környék dombjain is - nem egyről csodás kilátás nyílik a fővárosra, vagy a Lefkada északi csúcsát jelentő félszigetre. 

Lefkadaváros szállásai:Szállások LassibanAgios Nikitas

Szállások Agios Nikitasban, Lefkadán

A kisváros zöldellő dombokon fekszik, igazán dekoratív környezetben, ám parkolási gondok adódhatnak a környéken - nyaranta az utak szélén autók százai állnak. A dombos karakterű vidék miatt nem árt, ha jobb erőnlétben vagy, lévén Agios Nikitasban nem sok sík utcát fektettek le. A környék exkluzívnak mondható, ami néhány taverna árain is meglátszik - az olcsóbb helyeket ne itt keresd. A városka ettől függetlenül kiváló kiindulópont a nyugati strandokhoz, mivel gyakorlatilag a főút mellett fekszik - gyakorlatilag csak a táblákat kell figyeld, hogy melyik strandra is kanyarodj le.

Apartmanok, studiók Agios Nikitasban:Szállások Lassiban


Lygia / Nikiana

A keleti részeken szinte egybefüggő kistelepülések húzódnak, ezek jeles képviselői Lygia és Nikiana is. A dombos, erdőkkel tűzdelt környéken számos apartmanház húzódik, melyekben a legolcsóbb apartmanoktól a drágábbakig széles a választék. Kiindulópontként érdekes lehetőséget nyújtanak, mivel a főváros felé indulva viszonylag hamar rátérhet a nyaraló az északnyugati oldalra. Az itt épült apartmanok csendes és nyugodt szálláshelyet vetítenek előre, az éjszakai nyüzsgést a közelben Lefkadaváros vagy Nidri szolgáltatják.

Apartmanok Lygiában:Szállások Lassiban


Szállások Nikianában: Szállások LassibanKalamitsi

A nyugati hegyvidék ismert falucskája az egyik legjobb kiindulópont a nyugati strandokhoz, viszont érdemes fejben tartani, hogy saját kikötője, tengeri kijárata nincs. Az apartmanok a dombokra épültek - számos köztük csodás kilátással bír - ám klasszikus sétálóutca errefelé nincs. A tavernák a főút mellett, vagy kis utcákban vannak, melyek mellett még néhány kisebb üzlet működik csupán. Kalamitsi kifejezetten a csendes szálláshelyet előtérbe helyezők számára ideális. Több remek strand is alig néhány kilométerre van csupán, ám azokat az emelkedők miatt sétálva kevésbé, mintsem inkább autóval célszerű felkeresni.

Szállások Kalamitsiben: Szállások LassibanHa egyénileg indulsz Lefkadára, kattints ide a sziget több száz apartmanból álló listájához, vagy görgess lejjebb a városok szerinti szállásokért!

Szállások, apartmanok Lefkadán

Lefkada all in

A sziget legnagyobb apartman- és hotelválasztékához településektől függetlenül ide kattints! Tovább...

Lefkada apartman, studio

Kalamitsi

A zöldellő dombokra épült, nyugodt falucska az egyik legjobb kiindulópont a nyugati partokhoz. Tovább...

Kalamitsi apartmanok Lefkadán

Nidri

Lefkada legnyüzsgőbb nyaralóhelyén nem unatkozhatsz - a hely, ahol tavernák tucatjai, élénk nappali és éjszakai élet vár. Tovább...

Nidri apartmanok

Vassiliki

Lefkada legdélebbi városkája optimális átmenet a nyüzsgő fellegvárak és a nyugodt lefkadai települések között - mindenből egy csipetnyi. Tovább...

Vasiliki apartmanok

Lefkadaváros

A sziget fővárosa igazi görög kisváros, hangulatos terekkel, szűk utcákkal, Lefkada legészakabbi pontján. Tovább...

Lefkadaváros szállásai

Agios Nikitas

A festői kisváros Mylos és Kathisma közelében a legnyüzsgőbb hely a nyugati régióban. Tovább...

Agios Nikitas szállás

Nikiana

Az északkeleti falucska Nidri és a főváros között számos apartman lelőhelye. Tovább...

Nikiana apartmanok és studiók

Lygia

Lefkadaváros déli szomszédja egy kis dimbes-dombos nyaralófalu, aprócska kikötővel, számos apartmannal. Tovább...

Apartmanok és studiók Lygiában

Ponti

Lazulni a szörfösökkel? Jól hangzik! Egy sétára Vassilikitől tucatnyi apartman vár, némelyik akár olcsóbb is mint a szomszédban. Tovább...

Ponti szállások és apartmanok Lefkadán

Sivota

Lefkada egyik legszebb halászfalucskájában nyugalom és yachtok ringatózása vár a nyaralóra. Talán épp rád is? Tovább...

Syvota Lefkada apartman, studio

Szállássegéd - apartmanok, studiók

Meglehetősen sok kérdés érkezik e-mailben, hogy hol célszerű megszállni egy-egy nyaralóhelyen, mik szólnak egy-egy szálláshely mellett vagy akár ellen. Néhány mondatos gyorstalpalók, szigorúan szálláshelyek szempontjából.

Kefalonia
Lefkada
Santorini
Thassos
Nyugat-Kréta
Kelet-Kréta

Társoldalak

Kréta sziget, Görögország
Kefalónia strandok, látnivalók
Karpathos, Görögország
Lefkada, Görögország
Parga, Görögország
Az itt található kép- és szövegtartalom a szerző tulajdona. Saját utazási céljaidra bármikor tetszőlegesen felhasználhatod, kinyomtathatod, közösségi oldalakon az útleírások linkjét szabadon megoszthatod - hiszen az írás Neked készült. ;-)

Azonban az útleírásból szöveget kimásolni, plagizálni, saját írásként feltünteni, a szöveggel, képekkel engedély nélkül reklámozni, a képekről a vízjelet eltávolítani írásbeli engedély nélkül nem megengedett.  Egyéb weboldalakon, nyomtatott sajtóban történő szöveg- és képfelhasználáshoz, közléshez a szerző feltétlen írásbeli hozzájárulása szükséges.